zondag 3 juni 2012

6de versnelling

Er zijn van die periodes in je leven dat je de veranderingen en gebeurtenissen soms niet kunt bijbenen. Het lijkt dan wel of jouw persoonlijke cosmos zich, zonder het met jou te overleggen, in de 6de versnelling heeft gezet.

Mijn leven bevindt zich op het moment ook in die versnelling. Het lijkt wel alsof er van alle kanten dingen op mijn weg worden gegooid en die gooiers al handenwrijvend toekijken hoe ik het er van af ga brengen.
Nou moet ik toegeven dat wat er gebeurd allemaal wel hele leuke dingen zijn en dat als ik het allemaal goed kan verwerken ik een leuke jaar tegemoet kan zien. Maar ik ben zo'n persoon dat ook een stel hersenen heeft dat door gebeurtenissen, ontmoetingen met mensen of informatie in de 6e versnelling raakt. Mijn valkuil is dat ik dan ook echt al die hersenspinsels wil gaan uitvoeren. Ik kan moeilijk kiezen, het is allemaal zo leuk!
Maar kiezen zal ik toch echt moeten. Afgezien dat ik ook zo mijn grenzen heb (ik ben ook maar menselijk) is het zo dat als ik niet kies ik mijzelf gek maak met mijn hersenspinsels. Ik ken mijzelf, ik zou het zelfs zo ver laten gaan dat ik er depressief van wordt omdat ik niet alles zou kunnen doen. Gaan denken dat pas wanneer ik het wel zou kunnen ik dan ook ECHT gelukkig zou zijn.
Dat laatste is pas echt een hersenspinsel!

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd (en ook echt ondervonden) dat ik in deze situatie twee dingen kan doen;
1. Mij concentreren op het veranderen van de situatie en dan met name de dingen in de situatie waar ik eigenlijk helemaal geen invloed op heb. Bijvoorbeeld; hoe anderen handelen en denken, tijd, de economie, het feit dat ik toch echt geld moet verdienen.
2. Mij concentreren op  het veranderen van de situatie en dan met name de dingen in de situatie waar ik wel degelijk invloed op heb. Bijvoorbeeld; keuzes maken, mijn gevoelens over de situatie, timemanagement, mijn gedachten, mijn persoonlijke economie.

Nou hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen dat optie 2, want het is namelijk een optie, mij persoonlijk het meeste oplevert. Door mij te concentreren op de dingen die ik WEL kan veranderen zal ik gelukkiger worden. En ik zal meer grip hebben op mijn leven, meer gevoel van controle, omdat je je focust op de juiste vorm van controle.

Wat mij in de huidige situatie helpt is Mind Mappen. (Klik vooral op deze link en lees alles over MindMappen, het kan je op zoveel manieren helpen! Nee, ik wordt niet gesponsord.)  Het is een prettige manier om mijn overactieve hersenen te legen van (in mijn ogen) geweldige (maar niet altijd uitvoerbare) ideeën, om uitvoerbare ideeën te plannen, om te brainstormen, om ideeën uit te werken etc etc In other words, to keep me sane.

Nu zou je zeker ook wel willen weten wat er dan allemaal in mijn pretty little head omgaat? Ja, lees dan lekker door. Nee, jammer, maar tot de volgende keer!
Volgend schooljaar een nieuwe baan in Haarlem wat betekend dat ik lekker dichtbij huis ben en op de fiets naar mijn werk kan.
Deze maand krijg ik een proefopdracht van een uitgever om te laten zien dat ik het in mij heb om auteur te zijn. Een hele mooie manier om meer inhoudelijk met het onderwijs bezig te zijn.
Dan is er Big Happy Beautiful, en daar staat er veel op stapel!
Ik heb een domeinnaam voor mijn website, maar nu moet de website nog gebouwd worden, met Joomla. Wordt nog een uitdaging om dat goed te doen.
De coach opleiding loopt bijna af en het wordt tijd om te gaan werken aan daadwerkelijk afstuderen.
Ik heb ideeen voor verschillende workshops te ontwikkelen, wanneer die gaan draaien weet ik nog niet.  Eerst ontwikkelen.
Dan is er het coaching natuurlijk, daar ga ik het komende schooljaar ook me beginnen.
Misschien ga ik wel een Movment beginnen...
En dan is er nog het idee om mee te doen aan de Miss Plussize Verkiezing 2013......

Ik heb dat MindMappen echt nodig ook......


1 opmerking:

  1. Wow wat een mooie uitdagingen!

    Gaat het om onderwijsboeken die proefopdracht? Super zeg!

    Als je hulp nodig hebt met de website gimme a shout!

    Die verkiezing ga je op je sloffen winnen. You go girl!

    BeantwoordenVerwijderen