dinsdag 27 november 2012

Ik wil...

Ik wil...

... niet op dieet.
... mij niet druk maken over mijn zogenaamde slechte gezondheid.
... niet stressen over de nummers op de weegschaal.
... niet wakker liggen van die 'verhoogde KANS' op suikerziekte en weet ik wat voor een enge ziektes allemaal.
... mijn niet elke keer te hoeven verdedigen om mijn keuzes.
... dat mensen eens stoppen met moeilijk kijken als ik ze dit allemaal vertel.

... gewoon eens iemand die tegen mij zegt: 'Meid, wat goed van je! Je hebt voor je eigen emotionele en lichamelijke gezondheid gekozen en niet voor de druk van anderen!'

Maar dat gebeurt nou eigenlijk nooit.
Het gaat mij om de mensen om mij heen, (een groep)familie en kennissen, die er maar niet gerust op zijn dat het goed komt met mij. Die het toch maar raar en verrassend vinden dat ik voor mijzelf kies. Je kent ze wel. Die mensen waar je keer op keer aan moet uitleggen waarom je nou niet op dieet bent en dat je heus wel met je gezondheid bezig bent maar dat niet door middel van een dieet doet. Laat staan dat ze echt geloven dat jij lekker in je vel zit. Want als je dik bent kan dat toch niet?

Over het algemeen lig ik er niet wakker om en maak ik mij er ook niet druk om. Iedereen mag van mij zijn eigen mening hebben en keuzes maken. Wat ik vervelend vind is dat ik dat schijnbaar niet mag hebben ten aanzien van mijn eigen lichaam en gezondheid. Ik zou mij vol mogen stoppen met drugs, alcohol en sigaretten, zolang ik maar slank ben. Het is toch best moeilijk als je dat bij je familie/kennissen moet mee maken.
En wat doe ik daar dan mee? De meeste van deze mensen zie ik heel weinig en daar hoef ik gelukkig niet zo veel mee. Met de rest zal ik iets moeten. Ik zou er voor kunnen kiezen om het te negeren, wat ik ook vaak doe. Maar het doet wel pijn. Ik zou er ook voor kunnen kiezen om dat uit te leggen. Wat voor een reactie zou ik dan krijgen?

Ik wil gewoon erkennig van wie ik ben en niet van wie ik in een ander z'n ogen zou moeten zijn.

2 opmerkingen:

  1. je mag ook gewoon je grenzen aangeven en vertellen dat bepaalde goedbedoelde opmerkingen niet relevant zijn en dat je het over andere dingen wenst te hebben... bij mij erg geholpen, je bent goed zoals je bent en dat straal je uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zal ik het dan maar zeggen? 'Meid, wat goed van je! Je hebt voor je eigen emotionele en lichamelijke gezondheid gekozen en niet voor de druk van anderen!' Goed bezig Marjolein! En leuk dat je weer lekker vaak blogt!

    BeantwoordenVerwijderen