maandag 11 februari 2013

Thank God I'm Fabulous: Saskia

Nog zo'n prachtige vrouw die het aan durfde om aan deze rubriek mee te doen! Dank je wel, Saskia!


1.     Naam: Saskia van ‘t Hoff
2.     Leeftijd: 29
3.     Woonplaats: Amersfoort
4.     Huwelijkse staat: Single en loving it!
5.     Werk: Portfolio Coördinator Digitaal bij een uitgeverij
6.     Dit is mijn Fabulous zelf:

7.   Lengte: 173 cm
8.   Gewicht: Geen idee, ik heb geen weegschaal
9.   Kledingmaat: 48/50
10. Schoenmaat: 40

Here we go!


-       In de Spiegel: Oooh, ziet er goed uit! / Welke spiegel? Daar kijk ik nooit in.
Ik val ergens in het midden. Ik probeer in elk geval mijn haar te temmen ’s ochtends, maar ik draag eigenlijk geen make-up, behalve voor feestjes. Als ik gedurende de dag even voor de spiegel sta, in het toilet bijvoorbeeld, dan check ik wel even of alles nog goed zit en er niets tussen mijn tanden zit, maar verder eigenlijk niet. Ik ben wel voor het grootste gedeelte tevreden met wat ik in de spiegel zie, dus ik maak me er dan de rest van de dag niet zo druk om.

-       Lichaamsverzorging: Ik ga voor het complete pakket. / Ik doe alleen de dingen die nodig zijn.
Ik zou willen zeggen dat ik voor het hele pakket ga, maar dat is niet echt waar. Ik zorg goed voor mijn gezicht en mijn vingernagels, maar met name mijn voeten hebben het soms erg zwaar. Ik word er wel steeds beter in, ik heb laatsts zelf een pedicuresetje gekocht! Nu nog gebruiken ;)

-       Uiterlijk: Tot in de puntjes verzorgt. / Net waar ik zin in heb.
Absoluut waar ik net zin in heb. Ik heb fibromyalgie, dus soms is opstaan in de ochtend heel erg zwaar en ben ik al blij als ik kleding aan heb en mijn haar enigszins toonbaar zit, en andere dagen trek ik lekker aan waar ik zin in heb. Dat wil niet zeggen dat het niet verzorgt is, maar ik neig zeker meer richting casual en comfortabel dan strak-in-het-pak.

-       Style: De laatste mode. / Wat bij mij past.
Wat bij mij past. Je ontkomt niet aan de laatste mode, omdat dit nou eenmaal is wat in de winkel hangt en je hebt toch echt nieuwe kleding nodig zo af en toe, maar ik kies dan wel kledingstukken die echt bij mij passen. Pasvorm en kleur zijn heel belangrijk, maar ik moet me er vooral prettig in voelen, anders straal je dat ook niet uit. Uitstraling is het belangrijkste wat je hebt, welke maat je ook hebt, dus ik zorg altijd dat ik blij ben met wat ik draag.

-       Fit and Fabulous. / Couch Potato.
Op het moment een echte couch potato, maar daar komt snel verandering in. Ik heb eindelijk een sportschool gevonden die nog Tae Bo geeft, en dat is een van de weinige sporten die ik leuk vind en weinig last van heb na een uur, in verband met de fibromyalgie. Daarnaast zwem ik en doe ik aan bewegingstheater, wat ook echt inspannend is.

-       Voeding: Mindful(intuïtief) eten. / Strikt dieet.
Diëten geloof ik niet in, dat is jezelf alleen maar uithongeren en kan alleen maar fout gaan. Daarnaast heb ik geen drang om af te vallen, alleen om gezonder te worden. Mindful eten, bewust bezig zijn met wat je in je lichaam stopt, is dus veel belangrijker voor mij. Genoeg groente, afwisseling, niet te veel koolhydraten en vlees en zo af en toe een beloning voor “goed gedrag”.

-       Emoties: Volleerd Boeddhist. / Kip-zonder-kop.
Iedereen die mij kent zal zonder twijfelen kip-zonder-kop zeggen en dat is ook echt waar. Echter, dat is wat werkt voor mij. Spontaniteit, onverwachte dingen, impulsieve beslissingen en vooral denken nadat je iets gedaan hebt. De bijbehorende slingerende emoties horen daar bij, maar dat weet ik en neem ik als consequentie en ik vind het heerlijk! En af en toe heb ik dan een momentje waarop alles er in een keer uitkomt, maar dan is het ook echt over.

-       Zelfvertrouwen: Staat als een huis. / Ik ben ook maar een vrouw.
Het staat grotendeels als een huis, omdat ik me niet zo aantrek wat anderen van me vinden en ik zelf tevreden ben met wie ik ben. Maar ik ben natuurlijk ook maar een vrouw en ook ik heb momenten waarop ik zou willen dat ik maatje 36 heb en het uiterlijk van een fotomodel. Maar ook vrouwen met maat 42 willen dat, ik zie dat niet iets waar alleen plussize vrouwen (en mannen!) mee zitten. Nee hoor, ik ben wie ik ben en je neemt me maar zoals ik ben wangt ik ga niet veranderen!

-       Carrière: Brains. / Beauty.
Brains, absoluut. Maar dan wel in een presentabele verpakking als er klanten langskomen ;)

-       Dagelijks leven: Strak gepland. / Laissez faire.
Mijn leven is heel erg een combinatie van alles-gepland en laat-maar-gaan. Zoals ik eerder al aangaf ben ik gek op onverwachte dingen en ben ik een heel impulsief persoon, totdat het aankomt op dingen die ik kan plannen, zoals mijn verhuizing over een maand, en dan komt mijn planmatige gedrag ineens boven. Maar ik probeer echt zo spontaan mogelijk te leven, dan kom je de meest verassende mensen en situaties tegen en dat kan wel eens heel leuk zijn!

-       Mijn levens motto(‘s):
Doe wat je leuk vind en wat jij wil, niet wat van je verwacht word en wat anderen van je willen. Geloof in jezelf. En het kan altijd erger, chin up!


Ben jij ook zo'n Fabulous persoon en wil jij ook mee doen aan Thank God I'm Fabulous?
Stuur mij een mailtje en je krijgt het formulier opgestuurd! bighappybeautiful@gmail.com 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten