dinsdag 9 april 2013

Finale Miss Plussize Fashion 2013

Zaterdag ochtend 6 april, om half 8 zit ik al bij de bushalte op weg naar Eindhoven en de Zuid Nederlandse Beurs, de Grote Maten Beurs en de finale van de Miss Plussize Fashion 2013 verkiezing. Ik heb een kans van 1 op 12 dat ik de nieuwe Miss Plussize zal zijn. Een kans die ik heel graag zou willen hebben, maar ik ben niet de enige. Er zijn nog 11 andere prachtige vrouwen die de kans ook willen en er voor zullen strijden!
En toch is er onderling van een echte strijd gevoel geen sprake. De groep is ontzettend gezellig, soms wel iets te, iedereen is bereid een ander te helpen, te adviseren en te ondersteunen. Sinds 10 november 2012, de casting dag, dat ik de meiden leerde kennen heb ik ze allemaal zien groeien als vrouw, als mens en als Miss. Allemaal hebben ze kwaliteiten die Miss-waardig zijn.

De Casting dag 10 november 2012
 
 
De beurs is gezellig druk. Er zijn weer genoeg stands die prachtige plussize kleding verkopen en ik heb heel er mijn best moeten doen om mijn handen in mijn zakken te houden en  niet alles te kopen waar mijn oog op viel. In de loop van de dag krijg ik mijn gouden sjerp omgehangen en dat maakt dat ik vanaf dat moment voor iedereen bekend sta als een finaliste. Mensen kijken langer naar je, je valt op en ik merk da tik het spannend en ook heel leuk vind. Het geeft mij net eventjes dat extraatje om nog rechter en vol trots rond te lopen. Het oefenen op onze loopjes voor de eerste twee rondes tijdens de finale is ietwat chaotisch maar voor mij geeft het een extra gevoel van zekerheid dat het goed zal gaan. In de avond word ik gebeld door Haarlem105 en geef ik een interview live in de uitzending! Mijn eerste interview! Vooraf was ik super zenuwachtig, maar ik vind het interview heel leuk en al snel zijn mijn zenuwen weg. 
 
De eerste ronde in kleding van X-Two. Foto: Jan Cees Lesage
Rechts: Sylvia Hartman
Midden: finaliste Stephany Cairo
Links: Ik! 
 
Zondag is finale dag. Om 8 uur is het Beursgebouw nog leeg en hebben we de runway voor ons zelf om te oefenen. Nu voelt het echt, nu komen de zenuwen. Tijdens het oefenen van mijn galaronde kom ik er achter dat de runway niet zo groot is als ik in gedachte had en dat ik tijdens de finale hier en daar zal moeten improviseren. Als dat maar goed gaat.
X-Two levert de kleding voor de eerste twee ronden. Het door passen van de kleding verloopt druk en chaotisch en ik merk dat de eerste zenuwen bij de finalisten nu goed te merken zijn. De sfeer verandert. Maar we blijven lachen.
Mijn eerste ronde ben ik stik zenuwachtig. Mijn rondje over de catwalk loopt niet perfect, maar ik ben tevreden. Van het podium af racen we in een ander outfit voor de tweede ronde. 

De tweede ronde in kleding van X-Two, ook weer samen met met Stephany
Foto: Jan Cees Lesage
 
Ik ben nu wat minder zenuwachtig. Het loopje gaat beter en ik kan er al iets meer van genieten. Na de tweede ronde verzamelen alle finalisten zich op het podium. Daar worden zij een voor een naar voren geroepen en krijgen zij van de jury een aantal vragen. De vragen variëren per finaliste. Jurylid Henk Bres vraagt mij of ik in de Playboy zou willen staan als ik gevraagd zou worden!!!! Ik zal mijn antwoord van zondag iets aanpassen: Ik ben niet preuts en schaam mij niet voor mijn (naakte) lichaam, maar ik werk in het onderwijs en dan lijkt mij dit geen handige zet. En om finaliste Shareena te quoten; mijn naakte lichaam zoals het in de Playboy afgebeeld wordt ik voor mij en mijn partner en niet voor de rest van de wereld. (Goed gezegd Shareena!)

Met Sylvia Hartman op het podium de vragen van de jury beantwoorden.
Foto: Jan Cees Lesage

Dan is het tijd om te lunchen, om met familie te kletsen, te ontspannen en daarna voor te bereiden op de laatste ronde. De galajurken ronde. Ik begin op tijd met make-up, haar en kleding en ik kan aan het einde nog een aantal finalistes helpen met jurken. De spanning in de kleedruimte stijgt en ik merk dat iedereen zich meer en meer in zichzelf keert. 
Ik ben aan de beurt voordat ik het weet en het gaat zo lekker! Alles klopt; de jurk, het haar en de muziek werken perfect samen en ik geniet van wat ik aan het doen ben. Op het moment dat ik van het podium af loop realiseer ik mij; dit was het, dit is waar ik maanden naar toe geleefd heb. Ik heb het gedaan en nu kan ik er niks meer aan veranderen. Het is goed zo.

De Galajurken ronde. Ik ben verliefd op die jurk! 
 
En dan....de uitslag. Geen zenuwen meer, maar acceptatie. Trots op mijzelf dat ik heb gedaan wat ik heb gedaan en benieuwd wie er zal winnen. En dit is de top3:


Ja, ja, je ziet het goed! 3de! Op de 2de plaats Salina en de nieuwe Miss Plussize Fashion 2013: Laurie van der Aalst!

Wat een geweldige afsluiting van een geweldige periode. Ik heb mijzelf beter leren kennen, ik ben gegroeid als persoon, ik ben nog trotser op mijzelf en ik weet heel goed waar ik voor sta en waar ik naar toe wil.

Ik wil graag de volgende mensen bedanken:
Voor mijn prachtige jurk - Mijn Dag
Voor het geweldige prijzenpakket: Big Fantasy, X-Two, Ulla Popken, Oopz, Largeness, Jenny Boots, Modestudio Grandiva, Sexclusively, en Mari's Sleutelhangers.   
 
 

 


1 opmerking:

  1. Ik vond je ook waanzinnig met die galajurkenronde (was druk met shoppen dus vd andere modeshows minder meegekregen)!! Wauw wat een performance! Mag je heel trots op zijn Marjolein!!

    BeantwoordenVerwijderen