dinsdag 15 oktober 2013

Thank God I'm Fabulous: Anja

Het heeft even geduurd maar ik heb weer een Fabulous plus size vrouw voor TGIF die graag over haar leven vertelt aan de hand van de vragen in deze rubriek. Vandaag de fab Anja!

1.Naam:  Anja Meilink
2.Leeftijd: 42
3.Woonplaats:  Spanbroek
4.Huwelijkse staat:  Alleenstaand
5.Werk: Administratief medewerkster bij DSB bank In faillisement
6. Dit is mijn Fabulous zelf: 

7. Lengte: 1.67
8. Gewicht: 132.5
9. Kledingmaat: 54/56
10. Schoenmaat:  38
Here we go! 
 
 In de Spiegel: Oooh, ziet er goed uit / Welke spiegel? Daar kijk ik nooit in. 
Ga niet elke dag met make-up op maar me werk of waar dan ook naar toe. Ik ben geen make-up dame omdat ik zelf vind dat schoonheid er ook kan zijn zonder make-up en eerlijk gezegd bezit ik 1 van de 7 schoonheden….Sproetjes die ga je toch niet weg werken met foundation???  
 
Lichaamsverzorging: Ik ga voor het complete pakket. / Ik doe alleen de dingen die nodig zijn.
Laat me nagels en me haar doen door me vriendin (debby leijsenaar) en me voetjes om de 8 weken bij Vijn pedicure in Opperdoes. Doordat ik aan de zware kant ben komt het voor dat ik zelf het gevoel heb dat ik naar zweet en dat vind niemand prettig dus verzorgen we dat ook.  Uiterlijk:  Net waar ik zin in heb. Ik heb geen “merk” kleding maar als ik uit ga naar het theater of met meiden uit eten of gezellig naar de film doe ik wel me best met wat er in de kast hangt. Dus ga wel verzorgd de deur uit. Oke er zijn soms wel dagen dat ik zo iets heb van forget it ik ben niet in de mood en ga gewoon zoals ik nu naar buiten ga. 

Style: De laatste mode / Wat bij mij past
Helaas heb ik niet echt het mooie volslanke model qua lichaam waardoor ik verschillende maten draag. En heb last van een hangbuik en korte beentjes dus ziet het er soms niet echt florisant uit.  Ik heb geen bepaalde style omdat ik gewoon kijk wat ik pas en of ik het mooi vind.

Fit and Fabulous / Couch Potato
Ik zwem, fiets,wandel en doe aan yoga dus aan de innerlijke verzorging word ook gewerkt.  Heb eigenlijk altijd aan sport gedaan ( ballet, judo, Zumba, Handbal) en vind eigenlijk dat ik wel Fit en Fabulous ben……  
 
Voeding: Mindful(intuïtief) eten / Strikt dieet
….omdat ik geen suikerpatiënt wil zijn en last heb van stress suiker zit ik op een dieet van de Springdieetistes. Per dag eet ik maar 1000 calorieën.  Ik ben er vanaf mei 2012 mee bezig en hou me er erg aan. Op het werk en thuis geen gebak, chips, koekjes of snoepjes. Het is heel gevarieerd en je kan best wel veel dingen eten. Alleen niet overdrijven.  Voor mij werkt het in ieder geval.  

Emoties: Volleerd Boeddhist / Kip-zonder-kop
Tegenwoordig denk ik meer na dan 2 jaar geleden. Dan was ik een kip-zonder-kop. Ga tegenwoordig niet meer bij elke tegenslag de koelkast of de voorraad kast in om mijn emoties weg te eten…die tijd is gelukkig geweest. Nu ga ik eerst nadenken waarom ben ik boos, wat bereik ik er mee word ik er beter van en wat kan ik er aan doen om niet meer boos te zijn….ik moet zeggen het helpt steeds meer…  

Zelfvertrouwen: Staat als een huis / Ik ben ook maar een vrouw.
Ik kom soms heel sterk over maar er zit toch een beetje een onzekerheid in. Dat heeft overigens niet echt met mijn dik zijn te maken maar met een oud lerares die ooit zei dat ik een verstand had als een vergiet….en ja dat kwam hard aan en behoorlijk onzeker. Soms is mijn zelf vertrouwen zwak als ik met mooie volslanke dames ben die de aandacht van de man krijgen en ze mij eigenlijk geen aandacht geven….en nee dat verbeeld ik  me niet. Dat is MIJN ervaring….dan is het zelf vertrouwen wel heel zwak zeg maar…..

Carrière: Brains / Beauty
Volgend jaar moet ik op zoek naar een andere baan en dan weet ik al dat looks voor heel veel bedrijven belangrijker zijn dan de brains……en op beauty verlies ik het (ja ik weet het maar dat is de realiteit mensen!!!! Heeft niets te maken met negativiteit over mezelf!!) Heb al een paar keer  meegemaakt tijdens sollicitatie gesprekken en rondes dat beauty het won van de brains helaas voor het bedrijf schoten ze er niets mee op maar omdat ik “er niet uit zag” was ik het niet geworden…..  

Dagelijks leven: Strak gepland / Laissez faire.
Klinkt eerlijk gezegd erg zwaar maar over het algemeen zijn mijn dagen het zelfde en nee ben niet zielig maar zo ben ik gewoon. Maandag –Donderdag bezet met sporten en de andere dagen eigenlijk ”Laissez faire”…in het weekend standaard naar me pap en mam……

Mijn levens motto(‘s):
Beter rond en gezond dan iel en seniel. ( dit klopte want afgelopen week bij de huisarts geweest en eigenlijk mankeer ik helemaal niets…en mensen als men dik is betekend het niet dat men meteen lui-ziek- of zwak zijn !!)

What you see is what you get ! ( Als men mij mee maakt kijken ze eerst van wat is dit!!! En daarna komt het goed….bij mij weet je waar je aan toe bent…….) 

Dank je wel Anja! Ik vond het leuk je beter te leren kennen! 
Wil je ook mee doen aan Thank God I'm Fabulous en laten zien hoe fab jij bent? Dat kan! Laat het mij weten via het contact formulier of stuur mij een mail: bighappybeautiful@gmail.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten