zaterdag 30 november 2013

Keuzes, doelen en verantwoordleijkheden.

Nog een dagje vrijheid en dan zit het er op, dan ga ik weer aan het werk. Aanstaande maandag begin ik als Assistent Shopmanager bij de M&S Mode. Weer aan de regelmaat en werken in de mode. Dat wilde ik graag.
Is alles nu koek en ei? Nee, bij lange na niet. Maar dat is mijn eigen keuze geweest. Moet ik er dan blij mee zijn? Nee, maar ik moet het er mee doen.
Dit plaatje geeft wel een beetje weer hoe ik er in sta? Waarin dan? Nou....

....in het feit dat, ondanks dat ik weer aan het werk ga, nu nog minder dan mijn uitkering ga verdienen en het best wel heel lastig wordt om gewoon rond te komen. Dat ik in een half jaar tijd de helft van mijn salaris heb ingeleverd. En dat heb ik zelf gedaan, niemand heeft mij gedwongen. Het heeft heel veel vervelende gevolgen (eigenlijk mijn vaste lasten bijna niet kunnen betalen, niet meer sparen, niet meer dansen, geen koffie/lunch met vriendinnen en nog veel meer), maar ik ga er niet dood aan.
Ik vind het moeilijk, erg moeilijk. Het moeilijkste is dat ik er zo weinig invloed op heb en dat ik nu afhankelijk moet zijn van anderen. Maar het is niet anders. Ik weet ook dat er mensen zijn die het nog slechter hebben, die het met minder doen, en daar heb ik diep respect voor. Daar kan ik nog veel van leren. Ik zal er van moeten leren en dat ga ik ook vast wel. Maar het blijft niet leuk.

Het positieve aan deze baan?
- Regelmaat.
- Af van het UWV.
- Weer voor mijzelf kunnen beginnen.
- Met mode werken.
- Contact met mensen.
- Naast mijn werk tijd over hebben omdat ik niet meer hoef na te kijken, te vergaderen, voor te bereiden, ouders te bellen/mailen en op allerlei avonden/dagen hoef te verschijnen.
Mijn tijd is weer van mij! En daar deed ik het voor. Voor mij!

En dan kom ik terug bij het plaatje. Het is leuk zo'n HBO opleiding, maar het komt ook met verwachtingen. Verwachtingen over hoe jij je leven dan leidt en wat voor een keuzes je maakt. Maar die verwachtingen pakken niet altijd goed voor een persoon uit of passen niet bij een persoon. Dan is er een keuze, kies je voor de verwachtingen van anderen of kies je voor jezelf? Ik hoef helemaal geen baan op HBO niveau met een hoog salaris, ik hoef helemaal geen 'carrière te maken, ik hoef helemaal geen titel te hebben of 60 uur per week te werken om gelukkig te zijn met mijn eigen leven. Waar ik zelf voor verantwoordelijk ben.

Watch this space.......er komen leuke (dat vind ik althans) dingen aan!

1 opmerking:

  1. Weet je....een hoge(re) opleiding is ook niet alles. Wordt ook wel overgewaardeerd vind ik . Maar dat krijg je als je 4 dyslectische kinderen heb die vastlopen in het huidige onderwijssysteem. IN ieder geval, gefeliciteerd met deze nieuwe kans en dat je van het uwv af bent. Ik hoop dat deze baan je iets goeds brengt,

    BeantwoordenVerwijderen