Missie

Big Happy Beautiful is een aantal jaren geleden ontstaan uit mijn behoefte om mijn zoveelste afval poging kracht bij te zetten. Een Blog waarin ik mijn 'reis' zou kunnen beschrijven om zo in contact te komen met lotgenoten en misschien wel anderen te inspireren. Maar de naam van de Blog doet anders denken, vind je ook niet? Toen was ik er al van overtuigd dat ik niet perse 'slank' hoefde te zijn om mooi en gelukkig te zijn. Maar toch wilde ik afvallen, voor mijn gezondheid, was mijn beredenering. Op zich niks mis mee, maar het feit dat de afval poging geen overweldigend succes was zegt genoeg.

In 2011 begon ik aan een Coach opleiding en gaandeweg werd ik met mijzelf geconfronteerd. Mijn blik op mijzelf veranderde; ik leerde mijzelf te nemen voor wie ik was, ik leerde mijzelf echt te zien, ik leerde van mijzelf te houden. Daarmee veranderde ook de inhoud van mijn Blog. Ik wilde laten wat voor een leuk leven je als plussize vrouw kan leiden. Ik vond mijn stem als plussize vrouw en ik wilde mijn eigen coach praktijk gaan oprichten gericht op de plussize vrouw.

Nu, twee jaar later, nog meer zelfkennis en mooie ervaringen rijker, en Big Happy Beautiful is een blog geworden waar ik laat zien dat het mogelijk is om een mooie, gelukkige, sterke en succesvolle plussize vrouw te zijn. Ik wil met Big Happy Beautiful vrouwen inspireren en motiveren om hun eigen leven eens onder de loep te nemen. Ook wil ik met Big Happy Beautiful een ander (positief) geluid laten horen op het gebied van gezondheid en schoonheid idealen (Health At Every Size).

De volgende stap is het opzetten van Online Coach praktijk. Als Online Coach wil ik (plussize) vrouwen begeleiden in de vorm van korte (thematische) email trajecten op het gebied van zelfbeeld, zelfvertrouwen, acceptatie, gezondheid en persoonlijke ontdekking(ik gebruik het woord ontwikkeling liever niet). Dit doe ik vanuit mijn overtuiging dat ondanks de enorme vorderingen van het feminisme, ik denk dat er in de 21ste eeuw, met snelle en ingrijpende sociale veranderingen, voor vrouwen nog veel meer te halen valt. Ik denk dan aan het recht om te zijn wie je bent zonder daar ver- en beoordeeld op te worden door de samenleving, media, werkgevers en regeringen. Ik wil (plussize) vrouwen begeleiden in het vinden wie zij nou eigenlijk (willen) zijn en het leven leiden zoals zij dat zouden willen.
Ik heb mijzelf ook losgemaakt van wat anderen vinden dat ik zou moeten doen en zou moeten zijn, en geloof me, dat geeft rust, kracht en geluk. Iets wat ik iedere vrouw toewens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten